Hopp til innholdet

Installasjon i rorbu med begrenset tilgang på strøm

Jeg ble kontaktet av Jonny som hadde installert en lik varmer som de jeg monterer i mine guider i en rorbu men slet med å få paret fjernkontrollen med LCD panelet. Etter noen e-poster frem og tilbake fikk han det til med hjelp av video nr. 4 på på Tips og Triks. (vedlagt guide/manual for paring av kontrollen fra kinaleverandøren var feilaktig)

Nysgjerrig som man er spurte jeg om jeg kunne få video eller bilde av installasjonen for å dele med dere til inspirasjon. Jeg må innrømme at jeg er imponert av monteringen og ble selv litt mer positivt innstilt til å kjøpe hytte uten innlagt strøm.

Bakgrunn: Jonny har en rorbu med begrenset tilgang på strøm og trenger en ekstra varmekilde.

Montering varmeren: Dieselvarmeren er montert i en åpen bod i vegg på hytta. Det er installert totalt 4,5m med rør og for å minimere varmetapet er varmluftrørene godt isolert. Eksosrøret er isolert med eksosbandasje.

Strømkilde og panel: Panelet og et lite batteri på innsiden av hytta vegg-i-vegg med varmeren. Batteriet blir vedlikeholdsladet fra ekstern sol-kilde.

Varmefordeling: Jonny har fordelt varmen godt i hytta på flere steder.