Hopp til innholdet

E-08 og E-10. Ikke bruk den grønne dieselslangen!

Etter å ha lest og svart på veldig mange spørsmål både på norske og engelske forum om kinavarmere i det siste om hvorfor folk får E-08 og E-10 etter at de har brukt varmeren sin i alt fra en gang til en uke så velger jeg nå å skrive denne posten med en sterk anbefaling.

Ikke bruk den grønne dieselslangen som kanskje følger med varmeren din!

ID: Inner diameter, OD: Outer diameter

Anbefalte slanger

Før var det sånn at alle dieselvarmere fra kina ble levert med denne typen av dieselslange oppsett. Målene på denne er at den hvite nylon slangen er 3mm ID og 5mm OD, de sorte koblingslangene er 5mm ID og 10mm OD. 5mm ID passer perfekt på koblinger mellom pumpe, varmere etc.

Dette har nå leverandørene funnet ut er dyrere og mer jobb enn å bare levere en stk. 5m lang grønn dieselslange som er 4,4mm ID.

Ikke anbefalt slanger

Den nye typen som blir levert med mange varmere ser slik ut, den er 4,4mm ID, dette resulterer i at man må presse den veldig på alle koblingspunkter som er 5mm, de sender heller ikke med slangeklemmer og de ender man gjerne opp med slanger som er presset på halvveis og uten ordentlig klemme rundt.

I tillegg er slangen myk og utvidbar, noe som egner seg dårlig for en stempel pumpe.

Det skal veldig lite til for å lage en solid luftlomme med den grønne typen slange, alt som skal til er en mindre svanehals.

Grunnen til at luftlommene oppkommer er at slangen sin diameter er 4,4mm og den er myk/utvidbar, forskjellen mellom 4,4mm og 3mm kan virke som liten men 4,4mm er faktisk mer enn dobbelt så stor areal som 3mm, dette gjør at pumpen ikke klarer å skyve unna luft og den ansamler seg i lommer.

Selgerne fra Ebay og AliExpress forstår ikke at dette er et problem eller hvorfor det genererer problemer.

Hva skal du gjøre

Hvis du får levert din varmer med grønn type dieselslange anbefaler jeg at du ikke starter opp den før du har kjøpt den hvite typen nylon slange. Erstatnings-slange kan kjøpes i nettbutikken, aliexpress eller ebay.

Hvis du starter den opp før du skiftet til den hvite, harde, 3mm ID typen slange kan du forvente en dårligere skyveevne fra pumpen og en ikke fullstendig forbrenning etterfulgt av E-08 eller E-10.

For å avslutte vil jeg bare nevne at det finns selvfølgelig installasjoner hvor bruk av den grønne typen slange fungerer greit, f.eks. en installasjon hvor slangene er korte og helt uten svanehalser vil mest sannsynlig fungerer greit.