Hopp til innholdet

1. Varmeren

Dieselvarmere fra Kina kommer i veldig mange former og farger. Når jeg skriver varmeren så er det enheten vist til høyre her som blir omtalt.

Informasjon: Når du skal montere varmeren er det viktig å følge planen din fra forrige side, varmeren må plasseres sånn at den har tilgang på gjennomføringen til eksos, tilgang på diesel og mulighet for tilkobling på dine varmluftsrør som skal levere varmluft til kabinen.

I båt vil man gjerne montere varmeren så høyt opp som mulig i for eksempel en luke, dette medfører at man ofte må montere i skrogsiden på båten. Monteringsplaten som følger med de fleste kinavarmere er ikke laget for montering på vegg eller skrogside, derfor må vi finne på gode løsninger for dette.

Om varmeren skal monteres på vegg er det anbefalt å benytte hylleknekt eller vinkelbeslag med forsterkning.
Om varmeren skal monteres mot en skrogside hvor man ønsker minst mulig hull er en mulighet å først montere opp en tykk kryssfinerplate med SuperFix lim og en eller to gjennomgående skruer som holder platen på plass, for så å skru fast hylleknektene/vinkelbeslagene i denne.

Montere platen: Mitt tips er som beskrevet her å montere opp en tykk overdimensjonert kryssfinerplate i skrogsiden med SuperFix og en eller to gjennomgående. Grunnen til at man skal overdimensjonere platen er at det gir bedre hold for limet samt at jeg da får en plass å skru fast alle rør, slanger og dieselpumpen.

Montere stativ og varmer: Etter at kryssfinerplaten er festet i skrogsiden lager jeg et stativ til monteringsplaten med 2 stk. forsterkede vinkelbeslag, jeg forlenger disse med 2 stk. hullplater for å gjøre de totalt 20cm lange. Siden skrur jeg fast monteringsplaten i stativet og fester varmeren i monteringsplaten. Alt ekstra materiale finnes for en billig penge på for eksempel Biltema.

Lage monteringsstativ:

Montere opp varmer: